در این مقاله پرامپت و مزایای یادگیری هرچه بیشتر آن را توضیح داده ایم با ما همراه باشید
پرامپت چیست؟
چت بات¬ها یک مثال از هوش مصنوعی مولد هستند که قادرند مکالماتی شبیه انسان را ارائه دهند. بطور مثال در اکثر سایت¬ها شاهد آن هستیم که به جای استفاده از چت آنلاین (پشتیبانی و پاسخگویی به سوالات مشتریان توسط نیروی انسانی) از چت بات (پاسخگویی خودکار توسط هوش مصنوعی) استفاده می¬شود. همچنین چت¬بات¬ها می¬توانند یک پارتنر برای یادگیری یا یک دستیار در حرفه کاری شما باشند. بدین منظور شما آنچه نیاز دارید از AI درخواست می¬کنید و پاسخ سوالات، ساده¬سازی اطلاعات پیچیده و ایده-های متنوع را دریافت خواهید کرد.
آغاز این فرایند با دریافت یک طرح دستور (Prompt)می باشد. این پرامپت میتواند در غالب متن، تصویر، ویدئو، صوت یا هر ورودی قابل پردازش دیگری برای هوش مصنوعی باشد. در نهایت خروجی توسط الگوریتمهای هوش مصنوعی، تولید یک محتوای جدید از جمله متن، تصویر، صوت یا هر نوع داده دیگری است.
ساختار این فرایند به حجم زیادی داده وابسته است.
در نهایت محتوای تولید شده به عنوان خروجی به دو عامل بستگی دارد:
1- کیفیت داده های استفاده شده
2- کیفیت پرامپت بعنوان ورودی
پرامپت یا همان درخواست در صورتی که ناقص و نامفهوم باشد، نمی¬تواند خروجی مناسبی را برای شما مهیا کند. پرامپت باید واضح و شفاف باشد. هرچه پرامپت حرفه¬ای تر باشد، نتایج بهتری حاصل می شود. بنابراین مطالعه، تمرین و یادگیری به شما کمک خواهد کرد تا از ابزارهای هوش مصنوعی مولد هرچه بیشتر بهره ببرید.
در واقع پرامپت دستوراتی است که از سمت شما به هوش مصنوعی داده میشود. نوشتن یک پرامپت حرفه-ای به رعایت اصول مشخص و داشتن دانش مورد نیاز و فرمول های ساده، نیاز دارد.
در ادامه مقاله اهمیت نوشتن پرامپت اصولی و نحوه نوشتن پرامپت مناسب برای استفاده از سرویسهای هوش مصنوعی را آموزش دادهایم.
اهمیت نوشتن پرامپت دقیق و اصولی
از آن جایی که پرامپتها کاربرد زیادی دارند و برای پاسخ آموزنده به سوالات شما طراحی می¬شوند بنابراین باید در طرح کردن آنها بسیار دقت کنید تا پاسخ دقیق تر و نزدیکتری به آن خروجی که نیاز دارید دریافت کنید. استفاده از یک ترامپت دقیق و اصولی مزایای زیر را دارد:
پاسخ های دقیق تر: اگر پرامپت را دقیق بنویسید، خروجی که به شما خواهد داد به هدف مورد نظر شما نزدیک تر خواهد بود.
عملکرد بهتر و صرفه جویی در وقت: پرامپتهایی که کامل و درست نوشته شوند شما را زودتر به پاسخ درست می رسانند و در زمان و انرژی شما صرفه جویی می شود.
کاربری بهتر: پرامپتهایی که دقیق ساخته شوند با خروجی سریع تر و دقیق¬تری که دارند تجربه کاربری بهتری را به شما می¬دهند. خروجی¬های بهتر باعث افزایش کیفیت در کار شما می¬شوند.
محدودیتهای پرامپت چیست؟
سرویسهای هوش مصنوعی چارچوب های اخلاقی دارند و پرامپت¬های ارسال شده به آنها باید در این چارچوب ها باشد. بنابراین این شرکت ها با نظارت بر خروجی¬های سرویس¬های خود پرامپت¬هایی که این اصول را رعایت نمی¬کنند شناسایی می¬کنند .
در زیر به موارد رایجی از محدودیت¬ها در ترامپت اشاره می¬کنیم:
• اگر سرویس¬های هوش مصنوعی محتوای ترامپت¬ها را آسیب¬زننده شناسایی کنند جلوی آنها را می-گیرند تا اطلاعات اشتباه را انتشار ندهند.
• گاهی ممکن است توهمات هوش مصنوعی اتفاق بیفتند. در این زمان هوش مصنوعی به دنبال بهترین نتیجه برای درخواست کاربر می باشد اما نمی¬تواند پاسخ منطقی بدهد و در نتیجه پاسخ اشتباه می¬دهد.
• اگر پرامپت درستی به هوش مصنوعی داده نشود و دستور مبهمی از او خواسته شود، یک پاسخ مبهم و نادرست دریافت می¬شود. در واقع اگر سوال خیلی نامفهوم باشد سرویس هوش مصنوعی نمی¬تواند پاسخ دهد و از شما عذرخواهی می¬کند.
• پرامپت¬هایی که شامل مطالب نژادپرستانه و یا توهین آمیز برای یک گروه خاص باشد، معمولا پاسخی از سرویس هوش مصنوعی دریافت نمی¬کنند.
نحوه نوشتن یک پرامپت خوب
هر نیازی که دارید و هر هوش مصنوعی که استفاده میکنید، فرقی نمیکند. با نکاتی که در ادامه برای نوشتن پرامپت میگوییم، میتوانید بهترین پرامپت برای دستیابی به خروجی مدنظر خود را بنویسید.
برای نوشتن یک ترامپت هوش مصنوعی متنی به چند نکته توجه کنید:
• تمام جزئیات را در متن خود استفاده کنید.
• اگر منبعی برای متن خود دارید آن را ذکر کنید مثلا آدرس اینترنتی یک شرمت
• موضوعی که در نظر دارید واضح و صریح بیان کنید.
• برای پرامپت خود محدودیت هایی نظیر تعداد کلمه و جمله تعیین کنید.
• فرمت مورد نظر خود را تعیین کنید، مثلا اگر قالب داستان و یا متا را در نظر دارید در پرامپت تعیین کنید.
• سعی کنید سوال خود را در حدود ده کلمه بیان کنید.
• از دو اصطلاح مخالف هم در بیان ترامپت استفاده نکنید تا باعث گیج شدن هوش مصنوعی نشوید.
• از کلمات کلیدی و عبارات مهم استفاده کنید.
• سوالات خود را به صورت باز بپرسید، منظور این است که سوالاتی که فقط پاسخ بله و یا خیر داشته باشند نپرسید.
پرامپت (Prompt) چیست؟